Вітаємо Вас на нашому блозі! 24 лютого 2022 р. Верховна Рада ввела в Україні воєнний стан. Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомляє, що у зв’язку з цим всі заклади освіти здійснюють навчання в дистанційній формі.

пʼятниця, 29 жовтня 2021 р.

Чим зайняти дитину у вільний час

Багато батьків, починаючи з раннього віку, активно готують власну дитину до дорослого життя, чітко плануючи її день. В результаті, вільний час помітно скорочується.

Спортивні тренування, заняття в дитячому садочку чи в школі, танці, спів, гуртки. В житті дитини зовсім не залишається вільного часу, який він би міг провести з друзями, батьками чи просто подивитися мультфільми. Але це ще не найгірша ситуація, адже буває і так, що дитині навпаки нема чим зайнятися.

Всі корисні речі вона вже переробила, а старі забави набридли.

Ось декілька порад, щодо цікавих занять, які об'єднують дітей і батьків.

1. Приготування страв. Кожна дитина любить готувати і допомагати батькам на кухні. Купіть своєму малюку власний фартушок і кулінарну книгу, з якоїви зможете приготувати страву, що вибрала дитина.

2. Для дівчат і хлопців чудовим заняттям вважається рукоділля. Можна робити різні маски, які будуть використані в грі.

3. Читання книги. Великі твори можна читати дитині 1-2 розділи на день. В такому випадку в неї з'являється інтерес до літераури, і вона з нетерпінням чекає наступного дня, щоб дізнатися, як продовжиться розповідь.

4. Грайте з дитиною. Звучить банально, але під цією фразою варто розуміти не звичайну гру в машинки чи ляльки. Влаштуйте дитині невеличкий квест: разом з нею зберіть розкиданий одяг. впорядкуйте речі на книжкових полицях чи в скриньках з біжутерією. 

5. Для дітей молодшого шкільного віку  і підлітків можна влаштувати пікнік. Для цього необов'язково їхати чи йти - організувати пікнік можна на подвір'ї власного будинку.

6. В нашому селі ще можна сходити з дітьми на риболовлю до річки. Це заняття буде цікавим як для хлопчиків, так і для дівчат.

Розкажіть в коментарях: як ви розважаєте своїх дітей?

Немає коментарів:

Дописати коментар